Onnodig pillen slikken en de complicatie’s ervan

Ieder jaar belanden meer dan 20.000 mensen in het ziekenhuis door medicijncomplicaties. Kan het niet wat minder met die pillen? Ja, dat kan. Onderstaand artikel van de NRC gaat over het slikken van minder pillen en het belang van een gezonde leefstijl.

Minder pillen, meer gezonde levensstijl

Veel van die pillen bestrijden de westerse ‘welvaartsziektes’ en die kun je voor zijn, of laten verdwijnen, door gezonder te leven. Minder stilzitten, op gewicht blijven, niet te veel eten. Dat zijn de gebruikelijke gezonde punten waar ook ik voor sta. Gezonde voeding en daarbij vooral voeding die is afgestemd op wat jouw lichaam nodig heeft speelt daarbij een belangrijke rol. Voor een uitgebreide versie van waar ik voor sta lees je verder op Sterk door Voeding.

Hieronder de link naar het NRC artikel van vandaag

NRC artikel van vandaag: We slikken te veel, hoog tijd om te ontpillen

2018-07-30T19:18:20+00:00