Een lekkere en voedzame salade, ook voor Diabetes klanten

Deze heerlijke frisse salade met zalm en hüttenkäse kun je prima als lunch gerecht maken. De salade is makkelijk te bereiden en erg lekker. Daarbij blijft je bloedglucose mooi in balans! Heb je Diabetes type 2? Geniet dan van deze salade zonder je zorgen te hoeven maken over je bloedglucose schommelingen.

Ingrediënten voor 2 personen

75 gram kropsla
1/2 komkommer
1/2 avocado
3 eetl. olijfolie
1 eetl. citroensap
1/2 theel. mosterd
100 gram gerookte zalm
bosje dille
200 gram hüttenkäse
peper en zout naar smaak

Bereiding

Haal de slabladeren los van de krop, was ze en slinger ze droog. Snijd de komkommer in plakjes. Maak de avocado schoon en snij in repen. Verdeel de sla, komkommer en avocado over twee borden. Roer een dressing van olijfolie, citroensap, mosterd en paper en zout en sprenkel die over de salade. Verdeel de zalm over de borden. Knip de dille fijn en roer die door de hüttenkäse, breng op smaak met peper en zout. Garneer de salade met de kruidenhüttenkäse.

Eet smakelijk!

Meer weten over diabetes? Lees het eerste artikel in de reeks over Diabetes type 2. Deze maand volgen er nog meer artikelen en tips hoe te handelen bij Diabetes type 2.

2018-09-04T12:14:59+00:00