Zo verander je jouw mindset

Je zit niet altijd even lekker in je vel. Het kan tijden goed gaan en dan in één keer zit je somber op de bank en heb je nergens zin in. De positiviteit is ver te zoeken. Om sneller af te komen van dit sombere gevoel maak ik gebruik van het kleine Positieve Briefje.

Wat werkt positief voor jou?

Op dit kleine briefje staan korte zinnen of woorden die mij terug halen naar mijn positieve en ondernemende ‘ik’. Als reminder; voor een moment dat het even niet vanzelf gaat. Om je op ideeën te brengen geef ik je een paar voorbeelden.

Wandel mooi lang
Wandel met opgeheven hoofd, kin omhoog en ruimte tussen je wervels; beweeg trots.

Gember
Drink thee met verse gember en citroen. Dit geeft energie en warmte aan je lichaam.

Mevrouw Positivo
Is mijn mindset somber, vraag Mevrouw Positivo om hulp. Iedereen heeft iemand nodig die kan helpen om negatieve gevoelens een plek te geven en los te laten.

KaMu
Kaarsen en muziek brengen rust en zorgen ervoor dat je beter om kunt gaan met stress.

Blijf bij mezelf!
Een ander (bijvoorbeeld je partner) kan een bepaalde emotie uiten, maar dat wil niet zeggen die emotie effect moet hebben op jouw mindset. Daar kun je zelf voor kiezen.

Je eigen positieve mindset briefje

Wil je het zelf proberen? Geef er dan je eigen draai aan en schrijf op wat en wie jou kan helpen om weer naar een positieve mindset toe te werken. Kom je echt niet af van dat sombere gevoel en wordt het een belemmering in je dagelijks functioneren? Lees dan verder over een verstoorde hormoonbalans.

Lieve groet,
Lara

2018-11-22T16:33:09+00:00