Notencrumble; lekker, voedzaam en snel klaar

Dit heerlijke en eenvoudige gerecht zit vol met vezels, de juiste vetten én eiwitten voor een perfecte start van de dag. Daarbij staat het binnen no time op tafel.

Ingrediënten notencrumble

  • 1 appel
  • kaneel
  • 100 gram bramen (kan ook uit de diepvries)
  • 4 eetl. gemengde noten
  • 1 eetl. kokosolie
  • 1 theel. honing
  • een paar scheppen Griekse-, geiten- of plantaardige yoghurt

Bereiding

Verwarm de oven tot 200 ˚C. Snijd de appel in blokjes, doe ze in een ovenschaaltje en bestrooi met kaneel. Voeg de bramen toe. Hak de noten grof. Smelt de kokosolie en de honing in een steelpan en roer de noten erdoor. Verdeel het notenmengsel over de appel en bak de crumble 15 minuten in de oven. Serveer met wat scheppen Griekse yoghurt.

Geen tijd voor de oven?

Bak de blokjes appel met kokosolie, kaneel en honing in een koekenpan tot ze zacht worden en voeg op het laatst de bramen en noten toe. En weet je wat ook verrassend lekker is? Neem ik plaats van de appel een restje gebakken pompoen met kaneel. Dat hoeft maar 5 minuten in de oven.

Het recept en de foto komen uit het boek Diabetes type 2 van Karine Hoenderbos en Hanno Pijl. Er staan nog veel meer leuke, gezonde en lekkere gerechten in. Een echt aanrader voor in de kookboekenkast!

Eet smakelijk!

2018-12-10T13:34:10+00:00