Komkommer; de perfecte snack!

Komkommer bestaat voor 95% uit water. Daardoor vult hij je maag toch behoorlijk met een minimum aan calorieën. De perfecte snack dus! Het is ook een uitstekende bron om extra vocht binnen te krijgen als je bijvoorbeeld niet zo’n fervent waterdrinker bent. Neem een flink stuk mee tijdens een warme dag of maak thuis deze verfrissende komkommergazpacho.

Ingrediënten komkommergazpacho

  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • een takje verse munt, basilicum en bieslook
  • peper en zout
  • radijsjes
  • optioneel; eetbare bloemen

Bereiding

Doe 2/3 van de komkommer, de avocado, het sap van de citroen en alle kruiden in een blender en mix tot een mooi glad geheel. Voeg water toe totdat je de gewenste dikte krijgt. Schenk uit in een mooie kom en dresseer met plakjes komkommer, schijfjes radijs, eetbare bloemen, en radijsscheutjes. Werk af met een beetje peper en grof zeezout.

Het recept en de foto komen uit het boek The green food bible. Er staan nog veel meer leuke, gezonde en lekkere gerechten in!

Eet smakelijk!

2019-08-27T12:35:44+00:00