Verstopte bijholten

Al twee weken loop ik met een vervelende verkoudheid; het begon met een loopneus maar inmiddels volle bijholten welke hoofdpijn veroorzaken. De hele dag loop ik met zakdoekjes en snuit uit volle borst. De opmerking “Je lijkt wel een olifant mam” verbaasd mij dus niks.

Wat kun je tegen verstopte bijholten doen?

Bij verstopte bijholten denk ik vooral aan stomen en neusdruppels (zoutoplossing). Samen met het innemen van Zink en vitamine C zou dat toch moeten helpen tegen de verkoudheid. Het tegendeel was waar, de verkoudheid begon mijn energie weg te nemen. Even de boeken in gedoken voor tips bij verstopte bijholten tijdens verkoudheid; het advies luidt stomen en druppelen met zoutoplossing. Check! Daarbij wordt geadviseerd niet zo hard te snuiten, maar juist zacht omdat door het harde snuiten de bijholten geïrriteerd raken en daardoor juist vol lopen. De moeite waard om te proberen.

Snuit eens wat zachter

Een week later. Geen volle holten meer, de pakken met zakdoeken kunnen in de kast blijven en de energie stroomt weer rijkelijk! Dus… mochten je bijholten verstopt of ontstoken zijn, probeer dan eens wat minder hard te snuiten 🙂

2019-09-04T15:24:26+00:00