Pompoen-gember soep

Ingrediënten:

1 kleine pompoen, geschild en in blokjes

1 ui, fijngehakt

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 cm verse gember in plakjes

500 ml groentebouillon

1 theelepel kerriepoeder

Zout en peper naar smaak

Kokosmelk (optioneel, als garnering)

Instructies:

Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht zijn.

Voeg de pompoenblokjes, kerriepoeder, zout en peper toe. Roer goed.

Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat sudderen tot de pompoen gaar is.

Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.

Serveer de soep warm en garneer met een scheutje kokosmelk als je wilt.

Deze recepten bieden gezonde alternatieven voor traditionele decemberlekkernijen en zijn perfect om van te genieten tijdens de feestdagen

Leave a Comment

Your email address will not be published.